Sign in to follow this  
Followers 0

Issues With Clients Not Being Able To Wake Server

3 posts in this topic

When I first installed Lights Out on my systems it worked almost flawlessly, but after upgrading to the 2 newest interim releases (Currently using I haven't been able to get my Client PCs to wake the server once it has gone to sleep...Rather annoying since it is across the house.

Monitor Windows Server Clients - is checked

Any ideas on what might be causing this ?

Share this post

Link to post
Share on other sites

Upgrade to a WGS Supporter Account to remove this ad.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

Upgrade to a WGS Supporter Account to remove this ad.

  • Posts

    • In Windows Server 2012 R2 Essentials one could set up L2TP PSK using the following guide: Now, when trying to set the server properties in Routing and Remote Access I get the message "Legacy mode is disabled on this Server. Using this UI, you cannot view/modify the Routing and Remote Access server configuration since legacy mode is disabled. Use RemoteAccess PowerShell cmdlets for viewing/modifying the RRAS configuration.  Is there a way to enable legacy mode in WS2016E? If not, any PowerShell gurus out there who could assist before I start doing too much brain damage? 
    • Barber - A little overkill...... yes....   but what the hell, hardware is pretty cheap these days. Plus it probably only cost +$200 for the 2011 v4 processor over an 1150 and plus $100 for a server grade motherboard. I did find the SSD for the OS essential for running SqueezeCenter music server with a music collection of over 100,000 songs. The delay was unbearable without the ssd. This was in a WHS 2011 Sandy bridge i5 - 2500 build, a Samsung 840 pro cured the response time. Plus I am just too damn impatient to wait for anything less than an SSD for the OS.  I pulled the trigger on the hardware this week and everything arrived today for a weekend build...... Thanks for the reply and good luck with your build.
    • Finally........ WSE 2016 OEM just showed up on Newegg earlier this week, and I ordered a copy!!!
    • The direct link works im thinking that it is an issue with the certificate not redirecting as it should I will update when I know more
    • Thanks Krust That's good to know.  I later found out I don't have to join a domain for the clients to work with  WSE-2016 for backups etc. see:- John  
  • Popular Contributors